7 van de mooiste bossen over de hele wereld

Bossen kunnen betoverend mooi zijn, en de tien bossen die je hieronder in willekeurige volgorde gaat vinden zijn elk op hun eigen manier betoverend mooi.

Crooked Forest in Polen

Dit bos heeft Crooked Forest, of Krzywy Las op zijn Pools. En dat is omdat de bomen uit een schilderij van Salvador Dali zouden komen. Het bos bestaat uit zo’n 400 bomen en is rond 1920 aangeplant in een toen nog Duitse provincie. De aanname is dat de kromming van de bomen handmatig is gedaan of met een bepaalde techniek, maar hoe dit bos ontstaan is, is eigenlijk een mysterie. Een ding is wel zeker, het bos met zijn gekromde bomen, is beeldschoon om te zien!

Het Zwarte Woud in Duitsland

Schwarzwald in Duitsland, zoals het Zwarte Woud in het Duits genoemd wordt, is een van de mooiste bossen in Duitsland. Het bos heeft zijn naam verkregen door de vele naaldbomen die al het licht tegenhielden. Je vindt hier niet alleen bomen, maar ook bergpieken, meren, steden, voetpaden, mountainbike routes, locaties waar je van de sneeuw kunt genieten en wilde dieren.

Sagano Bamboo Forest in Japan

Dit bos is al eeuwen een toeristische trekpleister, en dat is ook niet vreemd, in de lente wanneer de kersenbomen bloeien, of in de herfst wanneer het bos een rode kleur krijgt, is dit bos werkelijk adembenemend mooi. Maar ook buiten deze twee jaargetijden om is dit een bijzonder bos om doorheen te lopen. Zeker wanneer het lichtjes waait, en het bamboe je klanken laat horen die je nooit gedacht had te horen in de natuur zelf.

Caddo Lake in de Verenigde Staten

Hoewel de naam doet vermoeden dat het om een meer, gaat, gaat het hier toch wel echt om een bos. Dit bos kan je vinden tussen Texas en Louisiana en bestaat uit meer dan 10.000 hectare aan waterwegen, moeras, drassig land, eilanden met cipresbossen en veel mos. Het is een moerasgebied dat internationaal beschermd is, en je kunt hier een groots scala aan wilde dieren vinden.

Inyo National Forest – in de Verenigde Staten

Dit bos herbergt een van de oudste bomen ter wereld, waaronder de Methusalembooom. Deze boom is ongeveer 4800 jaar oud. Waar je deze boom precies kunt vinden is onbekend, om tegen te gaan dat de boom vernield zal worden. Maar een ding is zeker, dit is een bos dat zeker niet mag ontbreken op deze lijst!

Zhangjiajie Nation Forest Park in China

Sinds 1982 is dit een erkend bospark in China, en in 2004 is het door UNESCO tot Global Geopark benoemd. Het is geen bos waar je even een leuke wandeling doorheen zal gaan maken. Het bos bestaat namelijk vooral op enorme pilaarvormige rotsformaties. Het is een bijzonder dichtbegroeid park omdat het hier het hele jaar door goed regent.

Białowieża Forest in Polen en Wit-Rusland

Białowieża Forest is een bosgebied dat oeroud is, en gevonden kan worden op de Poolse en Wit-Russische grens. Het bos staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een van de laatste stukken oerbos dat zich ooit over de vlaktes van Europa uitstrekte. De Wit Russische kant wordt nauwelijks bezocht door een gebrek aan faciliteiten, de Poolse kant wordt door gemiddeld 200.000 bezoekers per jaar bezocht.