5 van de mooiste boswandelingen in Nederland

Nederland fietsland zeggen ze wel, maar binnen Nederland kan je ook schitterend wandelen. Hieronder vind je vijf van de mooiste wandelroutes in Nederland.

Veluwezoom

Dit is een wandeling die je door bosrijk gebiedt voert. Het is een wandeling van in totaal 14 kilometer door het Nationaal Park Veluwezoom. De route start in Dieren en voert je door prachtige bossen en onderweg kun je je verwonderen over een erehaag van beuken.

De bossen van Het Loo

Hier vind je zonder twijfel enkele van de mooiste bossen van Nederland. Het is een wandeling van in totaal 16 kilometer en het startpunt is in Hoog Soeren.

Langs Kasteel Doorwerth

Dit is een wandeling die je langs heel veel verschillende landschappen zal voeren, van bosrijke gebieden tot spreng beekjes en heide. Daarnaast loop je ook nog eens lang Kasteel Doorwerth, wat ook zeker iets is om je ogen aan te verkijken. Er staan eiken langs deze route die een half millennium oud zijn! Het is een route van in totaal 16 kilometer, en je start in Wolfheze.

Landgoederen Slinterenburg, Peijenburg en Venwoude

Dit is een wandeling die je door de prachtige bossen van de landgoederen Slinterenburg, Peijenwoude en Venwoude zal voeren. Je zal de kasteeltuinen van Kasteel Drakensteyn ook onderweg passeren en het verstilde pluismeer. Een zeer interessante wandeling door donkerbos! De wandeling is in totaal 16 kilometer en je beginpunt is in Den Dolder.

De Kaapse Bossen

Dit is een wandeling van 12 kilometer die je langs verschillende slingerpaadjes voert door het bosrijke gebied. Ongeveer halverwege vind je de uitkijktoren De Kaap, die je zal belonen met een geweldig uitzicht over het bosrijke gebied heen. Deze wandeling staat bekend om zijn geweldige uitzichten en het startpunt van de wandeling kan je vinden in Maarn.

Binnen Nederland kan je schitterend wandelen, en of dat nu een van deze vijf routes is, die zeker de moeite waard zijn of gewoon bij het bos dat dicht in de buurt ligt. Een ding is zeker, Nederland heeft genoeg groen om van te kunnen genieten. Zeker omdat Nederland over de wereld gezien een van de meest verstedelijkte landen is. Dat we binnen Nederland nog zoveel mogelijkheden hebben om groen op te zoeken is dan wellicht wonderlijk te noemen. Maar dat neemt niet weg dat Nederland wonderschoon is. Dat is wel te zien aan het gehalte toeristen dat jaarlijks naar ons land komt, en dat is echt niet alleen om in steden als Amsterdam rond te dwalen. Het natuurschoon in Nederland kent binnen Europa eigenlijk weinig gelijken, en wellicht dat daarom wandelen in Nederland wel zo bijzonder is – bijzonder mooi dat is zeker!